Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به بازبینی و اصلاح مفاد مواد ۱۵، ۱۶ و ۴۲ قانون مبارزه با موادمخدر گفت: عطاری‌ها فاقد صلاحیت و مجوز برای درمان اعتیاد هستند و جایگاهی در درمان اعتیاد ندارند.

به گزارش ایمنا، رضا تویسرکان‌منش، با اشاره به بازبینی و اصلاح مفاد مواد ۱۵ و ۱۶ قانون مبارزه با موادمخدر، اظهار کرد: پیرو دستور مقام معظم رهبری در ۳۱ شهریورماه سال گذشته مبنی بر مجوز بازنگری قانون مبارزه با مواد مخدر در مجلس شورای اسلامی، کارگروه‌هایی در ستاد مبارزه با مواد مخدر با هماهنگی قوه قضائیه و معاونت حقوقی ریاست جمهوری شکل گرفت و به طور فشرده جلساتی با نظر متخصصین امر برای بازنگری کل قانون برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره بازبینی و اصلاح مفاد مواد ۱۵، ۱۶ و ۴۲ قانون که به درمان اختیاری و اجباری اعتیاد مربوط می‌شود، افزود: در این راستا کارگروهی اختصاصی متشکل از صاحب‌نظران اعم از معاونت‌های وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، سازمان نظام پزشکی و مراجع علمی مانند مرکز ملی مطالعات اعتیاد و انجمن علمی روانپزشکی ایران تشکیل و جلسات مفصلی برگزار شد؛ در نهایت پیشنهادات را به کمیته اصلی ارائه شد و از نظرات خود دفاع کردیم؛ عمده نظرات ما بر این مبناست که درمان اعتیاد را به سمت درمان اختیاری سوق دهیم و تا جای ممکن جرم‌زدایی کنیم و به سمت بیماری‌انگاری اعتیاد برویم.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در زمینه معتادان متجاهر تا جای ممکن حمایت‌های اجتماعی را توسعه دهیم، بحث‌های بازپروری و اشتغال‌زایی را پررنگ‌تر و بحث‌های کاهش آسیب را نظام‌مند کنیم و تا جای ممکن معتادان به جای تحت مجازات قرار گرفتن، تحت درمان قرار گیرند.

تویسرکان‌منش با بیان اینکه بحث نظارت بر عطاری‌ها از دیگر پیشنهادات مطرح شده بود، گفت: در حال حاضر پیش‌نویس لایحه نوشته شده است و اکنون قضاوت برای نتیجه خروجی قانون بسیار زود است، زیرا نظر دولت و صحن علنی مجلس را نمی‌دانیم اما ما از نظر قانونی پیشنهاد کرده‌ایم که عطاری‌ها وارد حیطه داروها نشوند و مجوز فروش داروها را نداشته باشند.

وی با بیان اینکه عطاری‌ها تحت نظر وزارت صمت فعالیت می‌کنند و لذا کنترل وزارت بهداشت بر روی آنها کم است، تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که مجوز آنها تحت نظر سازمان غذا و دارو باشد و اگر عطاری‌ها فرآورده‌ای را تحت عنوان گیاه دارویی ارائه می‌دهند، نظارت و کنترل سازمان غذا و دارو بر روی آن‌ها بیشتر شود.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص اینکه آیا پیمایشی مبنی بر اینکه فروش موادی توسط عطاری‌ها منجر به ایجاد اعتیاد شده است، گفت: بازرسی‌های انجام شده توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر و پلیس نشان می‌دهد که تخلفات بسیار گسترده‌ای در عطاری‌ها اتفاق می‌افتد که بسیار از آنها عامدانه است. بحث فروش غیرمجاز داروهای مخدر مانند متادون، شربت تریاک و بوپرنورفین است که عطاری‌ها از مبادی غیرمجاز و قاچاق به قیمت‌های به مراتب بالاتر نسبت به تهیه و توزیع اقدام می‌کنند که کیفیت آنها تحت هیچ گونه کنترلی نیست و همچنین بر روی میزان مصرف آن نیز کنترلی وجود ندارد، این در حالی است که میزان مصرف فرد در مرکز MMT تحت نظر پزشک و … است.

تویسرکان‌منش ادامه داد: لذا به طور واضح فروش داروهایی که جایگاه‌شان در عطاری نیست، جرم است و موضوع دوم این است که عطاری‌ها داروهایی را تحت عنوان داروهای ترک اعتیاد به فروش می‌رسانند که هیچ گونه مجوزی ندارند.

وی با تاکید بر اینکه عطاری فاقد صلاحیت و مجوز برای درمان اعتیاد است، اظهار کرد: عطاری جایگاهی در درمان اعتیاد ندارد، اما این کار را به طور غیرمجاز انجام می‌دهد و حتی در فضای مجازی نیز تبلیغات می‌کنند. تجزیه‌هایی که بر روی برخی از این ترکیبات پیچیده عطاری‌ها انجام شده نشان می‌دهد که خود این ترکیبات مواد مخدر هستند.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: مورد سوم موادی هستند که عطاری‌ها تحت عنوان داروهای کاهش وزن و لاغری به فروش می‌رسانند و به دلیل اینکه ترکیبات شیشه و مت آمفتامین در کوتاه مدت موجب مهار اشتها می‌شود و از سوی دیگر به دلیل اینکه این مواد محرک هستند و میزان سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد، موجب ایجاد بالانس انرژی منفی در بدن و لاغری فرد می‌شود، اما این لاغری به صورت بیمارگونه است و این لاغری به جای اینکه بر روی چربی‌ها اثر گذار باشد بر روی پروتئین‌ها و استخوان‌ها اثرگذار است.

تویسرکان‌منش در ادامه به عوارض این داروهای لاغری اشاره کرد و گفت: آسیبی که این داروها به همراه دارد این است که فرد به دارو معتاد می‌شود و عوارضی مانند هذیان، توهم و تشنج و مرگ را به همراه دارد. این اتفاقی است که در عطاری‌ها رخ می‌دهد و از مواد روانگردان و یا فرآورده‌های دارویی دیگر نیز استفاده می‌کنند و این موضوع سیر درمان را نیز با مشکل مواجه می‌کند. به این معنی که افرادی که به عطاری‌ها مراجعه می‌کنند تصور دارند که تحت درمان هستند و از مراکز MMT درخواست کمک نمی‌کنند، لذا ستاد مبارزه با مواد مخدر هیچ جایگاهی برای تشخیص، درمان و کاهش آسیب اعتیاد در عطاری‌ها قائل نیست و حتی محل عرضه داروهای گیاهی درمان اعتیاد عطاری نیست.

وی افزود: پیشنهاد ما در قانون و مقررات این است که به نوعی مجوز و نظارت عطاری‌ها زیر نظر سازمان غذا و دارو قرار گیرد و همچنین فروش هر نوع دارویی توسط عطاری‌ها ممنوع شود.

منبع: ایسنا

کد خبر 485888

منبع: ایمنا

کلیدواژه: عطاری قرص های لاغری داروی درمان اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر مت آمفتامین مجوز تایید صلاحیت معتادان متجاهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر درمان اعتیاد عطاری ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۵۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل هنرمندان استان یزد با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر

سید عباس دهقان معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در دیدار کارشناسان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گفت: در پرتو تعاملی که شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد داشت، تلاش می‌شود با ارائه رویداد‌های هنری و سینمایی نسبت به آگاه سازی مردم اقدام شود.

وی با اشاره به رویداد‌هایی مانند جشنواره تئاتر چتر زندگی که در راستای تحکیم بنیان خانواده است، افزود: هنرمندان و انجمن‌های هنری استان یزد از ظرفیت‌های بالای هنری و حرفه‌ای برخوردار هستند که تجربه نشان داده با فعالیت و ارائه تولیدات هنری توانسته اند در کمک و مساعدت به کاهش معضلات اجتماعی و آگاه سازی عموم نقش دو چندانی داشته باشند.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد همچنین برگزاری نشست‌های تخصصی از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر برای هنرمندان را مورد تاکید قرار داد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • تعامل هنرمندان استان یزد با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • ظرفیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر استفاده شود
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • سازمان‌های مردم نهاد مشارکت بیشتری برای مبارزه با مواد مخدر داشته باشند
  • دستگاه‌های حاکمیتی سهم خود را برای مقابله با مواد مخدر مشخص کنند
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • دستبند پلیس بر دستان فروشندگان مواد مخدر در آبادان
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید